logo

Kontakt oss

- for en uforplikende samtale

Felter markert med * er obligatoriske.

Ikke send personlig informasjon i kontakt-skjemaet!

Arv, skifte og testament

Overalt hvor mennesker ferdes, inngås det avtaler. Vi inngår alt fra små dagligdagse avtaler som vi nesten ikke tenker på som en avtale, til store økonomisk tyngende avtaler som er med oss i mange år.

Avtaler, også kalt kontrakter, er forpliktende, det betyr at de skal holdes. Det er derfor viktig å tenke på innholdet i avtalen din. Er det akkurat slik du vil det skal være? Kan en formulering i en avtale medføre at du plutselig ikke er så godt stilt likevel?

Det er vanskelig å lage en kort fremstilling av alle andre avtaletyper, og de ulike kategoriene kjøp, -fullmakt, -arbeid og husleie-avtaler kan utvides med uendelig mange andre avtaletyper.

I kraft av avtalefriheten finnes det nesten ingen begrensninger på hvilken avtale man kan inngå.

Her kan Avtaleinngåelse AS hjelpe deg på veien, både slik at avtalens innhold og rettsvirkninger blir slik du hadde tenkt.

Kjøpsavtaler inngås i ulike former, ut ifra hvem som er parter i avtalen. Noen av kjøpsavtalene er lovregulert, andre ikke. Har du som privatperson foretatt et kjøp i en butikk, regulerer forbrukerkjøpsloven forholdet, og oppstiller en rekke rettigheter for forbruker. Vanlige kjøp reguleres av kjøpsloven, og denne loven kan fravikes. Her er tanken at partene selv er i stand til å sikre sine interesser, og man har stor frihet til å utforme akkurat den avtalen man vil.

Fullmakter er en annen type avtale. Her lar du en annen person inngå en avtale i ditt navn. Det finnes ulike typer fullmakter, og de siste årene har det vært en spesielt stor økning i bruken av fremtidsfullmakter. Det har vist seg at fremtidsfullmakten ikke alltid dekker det man tror den dekker, siden ulike institusjoner har ulike krav til innholdet i en fremtidsfullmakt, og i tillegg mangler det et felles regelverk. Plutselig kan man møte på problemer i forhold til banker og offentlige instanser, som har ulike krav til fremtidsfullmaktens innhold.

Avtaleinngåelse AS hjelper deg til å utforme den fullmakten du har behov for.

Arbeidsavtaler er avtaler som er inngått mellom deg og din arbeidsgiver. Mye av arbeidsavtalen er regulert av bestemmelsene i arbeidsmiljøloven, ferieloven, og likestillings- og diskrimineringsloven, men en del av innholdet kan arbeidsgiver bestemme i kraft av styringsretten. Det betyr at det er avtalefrihet på mange områder, og både lønn og arbeidssted er eksempel på forhold som arbeidsgiver kan bestemme.

Har du som arbeidstaker spørsmål tilknyttet din arbeidsavtale, eller mener du at du er usaklig oppsagt, kan Avtaleinngåelse AS se på avtalen din, og bistå deg med det du trenger hjelp til.

Husleieavtaler reguleres i stor grad av husleieloven, men også her har utleier en viss grad av avtalefrihet. En utleier kan fritt bestemme husleie og lengde på leieforholdet, men det er mange faktorer i et leieforhold som kan medføre at konflikter oppstår. Det kan for eksempel oppstå uenigheter i forbindelse med husrommets tilstand, plikter mellom partene, og oppgjør av depositumskonto.

Har du spørsmål, eller trenger hjelp med en avtale du har inngått? Avtaleinngåelse AS hjelper deg, og gir deg tilpasset hjelp til akkurat din avtale.